SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ:

  • CURŢII CONSTITUŢIONALE A ROMÂNIEI
  • BIROULUI ELECTORAL CENTRAL
  • MINISTERULUI ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
  • PRIMĂRIILOR DIN ROMÂNIA

Validarea referendumului din 29 iulie are drept reper numărul de cetăţeni rezultat urmare a algoritmului „50%+1” din totalul celor cu drept de vot din 2024, adică din aproximativ 18.300.000 de cetăţeni.

Suntem o organizaţie a părinţilor care îngrijesc la domiciliu copii/tineri cu handicap fizic, organizaţie înfiinţată în 1991 şi care astăzi, numără 250 de persoane cu handicap fizic, respectiv 100 adulţi şi 150 copii.
Mulţi dintre părinţi, din dorinţa de a ne proteja copii (tineri adulţi), ne-am adresat instanţelor judecătoreşti solicitând punerea sub INTERDICŢIE.
Vă informăm că listele de votare cuprind cu „nume şi prenume” tinerii pe care îi îngrijim, deşi sunt puşi sub interdicţie şi sunt reprezentaţi de „tutori”, prin dispoziţii ale primăriilor de domiciliu.
În numele multor părinţi, membrii ai A.S.C.H.F – R facem apel la organizatori să nu ni se mai nominalizeze, în listele de vot, copii noştri (adulţi) care sunt puşi sub INTERDICŢIE.
Facem apel la membrii Curţii Constituţionale să ia în considerare că şi în 2024, în totalul la care urmează a se raporta pentru validarea referendumului din 29 iulie (18.300.000 persoane) existau persoane în liste puse sub INTERDICŢIE. Câte?
Facem apel la toate primăriile din România, să comunice celor în drept persoanele puse sub interdicţie, pentru care au emis dispoziţii primarii privind stabilirea tutorilor.
Există în România vreo instituţie centrală care să ne spună câte persoane adulte sunt puse sub INTERDICŢIE?
Semnatarul acestei scrisori este tutore al fiicei de 31 ani, fiică regăsită în listele de vot de fiecare dată când se organizează alegeri şi care, de fiecare dată, a atenţionat preşedintele secţiei de votare de nerespectarea legii. În zadar!
După alegerile din 2024, regăsindu-ne copii (adulţi) în liste ne-am adresat Ministerului Justiţiei.
Ministerul justiţiei ne-a răspuns la întrebarea noastră de mai sus: că nu poate aprecia totalul celor puşi sub interdicţie; că în primul semestru din 2024 au fost soluţionate 11.000 de dosare; că sunt spre soluţionare 9000 Online casino Ireland.

Concluziile vă aparţin!

Vă mulţumim!

Adrian Popescu,
preşedinte executiv

Pentru a downloada varianta PDF a scrisorii, dați click aici.